Mijn eerste les / werkweek! - Reisverslag uit Kalutara, Sri Lanka van Timon Dias - WaarBenJij.nu Mijn eerste les / werkweek! - Reisverslag uit Kalutara, Sri Lanka van Timon Dias - WaarBenJij.nu

Mijn eerste les / werkweek!

Blijf op de hoogte en volg Timon

07 Februari 2008 | Sri Lanka, Kalutara

Beste beste mensen, ten eerste bedankt voor jullie reacties. Blijf ze vooral plaatsen! Zo zal ik me namelijk niet door Nederland vergeten voelen!

Eerst ga ik jullie iets vertellen over het gast gezin waar ik leef. Ik woon bij de familie Asoka, ze beschikken over aardig wat grond en het huis groot, zelfs voor blankhuiden. Het huis staat in het dorpje Payagala, dit is een klein dorpje net onder de stad Kalutara. ( Zoek het even op, op google earth if you care! ).

Het huis staat hoogstend 3 meter van de treinrails, en als de trein langs komt trilt vrijwel heel het huis. Ik vind dit tot nu toe erg vermakelijk en ik denk ook niet dat dit gaat veranderen. De treinen zien er trouwens uit zoals jullie misschien wel kennen van TV. Oude geroeste treinstellen met Sri Lankanen die uit de ramen en deuren hangen.

Toen ik terug kwam van mijn eerste werkdag, stonden er allemaal koeien ( gewoon loslopend, kun je door heel het land vinden ) op de rails waar ik over moest steken. Dit is geen oversteek plaats zoals we die in Nederland kennen, nee dit is gewoon het spoor waar je over heen kunt lopen!

Het stuk waar ik overheen liep was toen bezet door een 10 koppen tellende koeien bende. Ik dacht bij mezelf, ik doe gewoon alsof ik ze niet zie en loop er dwars doorheen, and so i did. Ik hoop dat jullie een beetje een beeld kunnen vormen bij deze beschrijving, want het was wel een lachertje waard.

Ik merk dat ik af begin te dwalen dus ik ga gewoon een beschrijving van mijn doorsnee dag geven.

Ik sta op om half 7, je leest het goed 6:30. Pest pokken vroeg voor mijn luie zieltje. Als ik op sta met een eenzaam gevoel, weet ik dat ik altijd een goed gesprekje aan kan knopen met de gekko's ( kleine hagedisjes, circa 10cm ), de soms heen en weerschietende kakkerlakken of de schijnbaar complete mierenkolonie. Waarschijnlijk door de hoge vochtigheidsgraad in de doucheruimte, hebben deze creaturen besloten de ruimte met me te delen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie denken dat deze douche een absolute nachtmerrie is, dit viel wel mee na de eerste keren namelijk.

Als ik klaar ben met mijn restauraties en ochtendrituelen, nuttig ik een ontbijtje die dat Lanka ( de huisvrouw ) voor me heeft klaar gemaakt. Als dit erop zit loop ik uit de achterdeur, geef ik een passerende koe een aai over de bol en pak ik de bus.

DE SRI LANKAANSE BUS, ik reis elke ochtend op deze manier en het is elke keer weer anders. In tegenstelling tot Nederland is er geen tijdschema en moet je gewoon op een bus zien te springen. Ik zeg hier springen, omdat de bussen soms niet eens compleet stilstaan! Het vergt dus de nodige know how, en ik heb het moeten leren door het te doen. Sri Lankaanse bussen zijn voertuigen die absoluut niet op de nederlandse weg toegelaten zouden worden. Typ Sri Lankan Bus op google in, als je een plaatje vind dat niet lijkt op een uitgebrand wrak door een bomaanslag, zul je begrijpen wat ik bedoel.

De rijstijl van de chauffeurs is ook een apart hoofdstukje waard. Zij kennen zichzelf elk recht op voorang toe, en verkeersregels lijken in zijn totaliteit te ontbreken. Bijvoorbeeld: Bussen halen hier 3 auto's tegelijk in, in een naar linksbuigende bocht. Dit houdt in dat ze GEEN idee hebben wat er op de andere baan rijd, buiten het gezichtsveld!

Het lijkt dan ook alsof de rest van het verkeer de tiranie van de bussen accepteerd en vrijwel altijd voor ze uitwijkt. Werkelijk je moet dit zien om te geloven.

Toch ben ik erg gecharmeerd van mijn dagelijkse busritten. Bijvoorbeeld op weg naar dit internet cafe om ongeveeer 5 uur. Het regent een beetje, maar dit is heerlijk warme regen waardoor je je eigenlijk alleen maar beter voelt. De bussen hebben altijd open deuren en het is de gewoonste zaak van de wereld om deuropeningen te staan van deze beesten. En hier ben ik dan dus ook gek op, lekker je hoofd naar buiten steken met 60 Km per uur, en een heerlijke verkoelende wind en waterhoos over je heen krijgen. Het zal vreemd klinken in de oren van mensen, waar het nu 10 graden is, maar hier is het geweldig.

Timon kap is over je klote bussen, pfff oke.

Ik geef les op de Muslim High School in Kalutara. Vergeet elk voor oordeel dat je hebt over westerse moslims, want in Sri Lanka zijn het de meest ijverige en gedisciplineerde mensen die er zijn. For real.

Ik ben Docent in engels, en ik geef les aan studenten van 8 tot 18.

Op mijn eerste dag was ik eerlijk waar, best zenuwachtig. Dit mede omdat het gene gebeurde waar ik een beetje bang voor was. Ik stond namelijk mijn eerste les al alleen voor de klas!!.

Dit met de voorafgaande dialoog:

Timon: Well sir, what is it that you exactly expect of me, how would you like me to shape the leassons?

Mr Unais ( supervisor ): Well Timon i don't know, do something, just improvise. They'l like it.

Ja daar sta je dan. Gelukkig ging het me allemaal erg goed af. Even een leuk detail. Als je als leraar zijnde de klas betreed, gaan alle leerlingen staan en zeggen in koor: Good morning sir!.

Als je terugdenkt aan onze middelbare schooltijd, vond ik dit toch aardig verrassend. Maar ik zou liegen als ik zeg dat ik het niet leuk vind:D. Het zelfde geld trouwens voor als de les over is en je het lokaal verlaat, ze staan op en zeggen: Thank you sir.

Als jullie denken aan Timon die voor de klas staat, denk dan niet aan de onverschillige doch lieve Timon die jullie kennen. No sir, hier ben ik Master Tim ( is makkelijker ) Gekleed in spijkerbroek en bloes in de broek!!, met bril en al. Ik zie er echt heel erg lerarig uit, that's a fact. Eigenlijk bevalt deze look me wel!!, maar dan vooral voor een klas.

Mijn eerste klas was een klas van 14 jarige jongens en meisjes. Ik leer ze vooral hoe je op een goede manier engels moet praten. Ik breng ze dit bij door uit te leggen hoe ze verhalen voor moeten lezen. Vaak zeg ik voordat ze beginnen. Don't be afraid, don't be shy and speak out loud! Vooral de meisjes waren in het begin heel erg verlegen en hadden de grootste moeite met hardop voorlezen.

Ik had in Nederland een paar Engelse printeboeken gekocht. Deze vallen erg in de smaak, zelf bij de 18 jarige echt waar! Dit vooral omdat ze heel het jaar maar 1 boek per vak krijgen.

Voor 1 klas ben ik nu een engels toneelstuk aan het schrijven, aangepast op hun niveau van spreken. Deze klas is 14 jaar oud, en ze hebben er blijkbaar heel erg veel zin in.

Toen ik voor het eerst les ging geven aan de 18 jarige, was ik toch wel een tikkeltje zenuwachtig. Dit verdween echter toen ze allemaal opstonden toen ik het lokaal betrad. Ik was erg zeker van mezelf, en het was eigenlijk de beste les tot nu toe.

Even een klein detail, als mensen tegen me zeggen: Timon je bent eigenlijk best kort, dan zeg ik standaard: Ja, ik ben een sri lankaan wat kan ik er aan doen. Ik ging er tot nu toe dus ook van uit dat ik lang, of in ieder geval gemiddelde lengte zou zijn in Sri Lanka. Ik beken bij deze dat ik een beetje bedrogen uit ben gekomen! Er was maar 1 jongen even groot als ik in de oudste klas, en de rest was gewoon langer!

Bij deze beken ik dus aan de wereld dat ik eigenlijk ook in Sri Lanka een niet al te grote Sri Lankaan ben:D. Maargoed it won't kill me.

Ik weet niet goed hoe ik het lesgeven nog beter moet beschrijven, ik hoop dat jullie met deze beschrijving een beetje een beeld kunnen vormen.

Mensen het spijt me maar de foto's komen pas eind van dit weekend!!!!, De meeste foto's zijn namelijk door andere gemaakt en die moet ik nog toegestuurd krijgen.

Ik werk van 7:30 tot 13:30 op de school, dan ga ik naar huis. Thuis nuttig ik een lunch en fris ik mezelf even op. Hierna ben ik vandaag voor het eerst om 3 uur naar het weeshuis gegaan. Dit weeshuis zou oorspronkelijk mijn enige stageplek zijn in Sri Lanka. Ik ben heel erg blij dat dit niet het geval is.

Het weeshuis is een mooie plek. Het staat op een schitterende locatie, en de voorzieningen zijn voor Sri Lankaanse standaard erg goed. Echter, ik mag de baas, Brother Arul TOTAAL NIET!. Ik spreek voor vele als ik zeg dat het een ongeintresseerde onbetrokken sacherijnige onverschillige dikke luie man is. Too badd, maarja can't have 'em all.

Ik heb vandaag 2 uur in het weeshuis door gebracht, de kinderen zijn erg leuk maar er zitten een paar duidelijke probleem gevallen tussen. Ik heb er een uurtje engels les gegeven, en mijn les eindigde met tafarelen als: Kindjes van het Schoolboord afhalen en achter ze aan rennen om ze terug te halen naar het lokaal. En damens en heren, dit ging om een klas van slechts 3 kinderen. Kan je nagaan haha.

Dit alles staat natuurlijk in schraal contrast met de ijzere discipline in de Muslim school.

Verder heb ik nog even gevoetbald met de oudere jongens en ben ik om 5 uur naar huis gegaan. Thanks to bodyline denken heel veel dat ik in een worstel team zit en wordt ik constant uitgedaagd tot een groundspar, dit is gewoon een beetje rond stoeien op de grond. En de meeste die me kennen zullen eigenlijk al weten dat ik dat heel leuk vind.

1 probleem waar ik al vanaf dag 1 mee worstel, is het feit dat mensen denken dat ik hun taal spreek maar dit doe ik niet. Ik lijk namelijk gewoon Sri Lankaans dus mensen verwachten dat ik met ze kan praten!

Dit gaf me vooral de eerste paar dagen een erg ongemakkelijk gevoel als ik met blankhuiden op het strand liep. De lokale bevolking keek me aan en wisten duidelijk niet wat mijn rol was. Na een tijdje heb ik dit gewoon geaccepteerd en is skitta hebben de kuur. Als nu iemand in het Sinhala tegen me begint te ratelen zeg ik gewoon: Sorry I'm english i don't speak Sinhala.

People, ik ga er weer een eind aan breien want de flikkerende TL buizen en op hoge touren draaiende airconditioning are killing me.

Zondag A.S. Heb ik waarschijnlijk alle foto's die ik wil plaatsen. Tot dan mensen, en ik wil nog even duidelijk maken dat ik het echt leuk vind om jullie berichtjes te lezen!

Tot snel,

Timon

• 07 Februari 2008 - 14:02

Stefan:

Haha en jij maar denken dat je 1 van de grootste in dat land zou zijn Master Tim!

Kusje!

• 07 Februari 2008 - 14:10

Ramon:

Hee Timon! :P

Klinkt allemaal erg leuk! Het mooiste is nog wel te horen dat je eigenlijk een van de kleinste bent daar :P haha
    Ook erg grappig lijkt het me om voor de klas te staan en te horen: Good morning, sir!
    Zo te horen vermaak je je, en nu wil ik die foto's wel eens zien a.s. zondag!

Groetjes!
    Ramon

• 07 Februari 2008 - 14:52

Mark:

Heej Timon,

Super leuk wat je allemaal meemaakt man. Ben stiekem wel jaloers dat ik hier in dit koude kikkerlandje zit. Hoop snel meer van je verhalen te horen.

groetjes Mark

• 07 Februari 2008 - 15:12

Tamii(L):

heee schat, jaa godver ben ik je net mis gelopen ik zat lekker beneden the illusionist te kijken! haha nouja ik hou van jee, liefs

• 07 Februari 2008 - 15:17

Erna, (2):

Hoi Timon,
    Even voor de duidelijkheid, ik ben de Erna van Harro. Ik noem me voortaan maar Erna 2, omdat we allebei Kluivingh heten.
    Leuk om je verhalen te lezen. Je vertelt boeiend, dus je bent vast een goede leraar.
    Je zult je vast heel gewichtig voelen als master Tim.
    Succes met al je ervaringen, ook in het weeshuis.
    groeten,
    Erna 2

• 07 Februari 2008 - 15:35

Ika:

Ha master Timon. Ken ik je nog???
    Het is weer een heel verhaal. En ik je 20 jaar wijsmaken dat IEDEREEN in Sri Lanka kort is.... maar in ieder geval zonder pasje van body line. Dus verschil is er. Ik hoop de je nog iets voor de kinderen van het weeshuis kan betekenen zonder de inspirerende leiding van brother Arul. Succes en ik kijk uit naar de foto's
    xxxx iki

• 07 Februari 2008 - 16:22

Inge:

Hey Timon,

Ik ben nu al diep onder de indruk van je. Ik vind het sowieso moedig om zo ver van huis zoiets te doen (eigenlijk jaloers omdat ik er zelf het lef niet voor heb).

Succes in ieder geval.

Inge

• 07 Februari 2008 - 19:12

The Green Beret:

Master Tim..,nu weet jij eens hoe ik normaal door het leven ga.
    voelt goed heh.
    hoe is de rijst met vliegjes..?

• 07 Februari 2008 - 19:12

Floris:

Hahah mooi dat je daar niet eens van gemiddelde lengte bent! nee geintje, ik zat zowat te janken man! Je schrijft erg aangenaam thuggie, dus ga zo door met je mooie verhalen! Ik druk inmiddels 35 kilo dus je hebt wat in te halen als je thuis bent! Veel plezier nog daar, en niet te veel in de zon liggen he brada! Je moet niet te bruin thuis komen natuurlijk!
    dikke kus,
    Floris

• 07 Februari 2008 - 20:37

Moem:

lieve timon,wat heb je me verrast met je onderhoudende en leuke verslag. ik zou wel eens even om een hoekje willen kijken.je hebt het helemaal naar je zin hè.in gedachte zie ik je tussen de koeien lopen.wat heb je in die paar dagen al veel gedaan.en omhalf 7 op, niet te geloven.doe brother arul de groeten van me, misschien knapt hij daar van op.ga vooral door met brieven sturen, ik geniet ervan.anja is vandaag geopereerd.we zijn net weer thuis.heb bij Hans gekookt. boerenkool met worst.zal je in Srilanka niet eten.voor zaterd. heb ik pannekoeken beloofd.veel liefs van ons. moem.

• 08 Februari 2008 - 08:27

Goodmorning SIR.
    He die Timon, je geeft me een trots gevoel (NO kidding) Het lijkt me dat je "natural born teacher" bent. Gaaf. Fijn dat het klikt tussen de students en jou. Heel herkenbaar voor mij die volle treinen/koeien en op de weg het recht van het grootste voertuig en wie het hardst toetert. Buffels en waarschijlijk ook de zwerfhonden welke rustig midden op weg gaan ligen dutten vormen een andere uitdaging in het verkeer. Trouwens Heb je al "hot" gegeten (en what about string Hoppers Dahl en curries)

Ben zeer benieuwd naar de eerste beelden.
    Bedankt weer voor je levendige verhaal. Ik kan het me nog helemaal voorstellen en zie het allemaal zo gebeuren (ook nog na 20 jaar :-)).
    Thank you! SIR

Groeten aan je gastgezin.

Ayubowan.

PS mis je al boerenkool, brocolli, bloemkool, rundervinken, mayo, ketchup Jus.......:-), :-)

• 08 Februari 2008 - 10:59

Ben:

Het is leuk om jou verhaal te lezen.Het lijkt mij een cultuurshock om dit allemaal te beleven. Een ander verhaal dan Robbert-Jan die maar in luxe leeft in Bonaire. Ik had hem gister aan de tel. en hij lag lekker op het strand te genieten van de azur blauwe zee. Ik zal je verslagen met veel plezier blijven lezen.

Groetjes

Ben

• 08 Februari 2008 - 15:48

Merel:

Timon!!
    Ten eerste mijn complimenten voor je schrijfstijl, leest erg lekker! Wellicht kan je ook nog schrijver worden ;)
    Ten tweede wens ik je heeeeeel veel plezier! Maar als ik dit zo lees weet ik al dat dat helemaal goed komt :)

Liefs Merel
    (ik weet niet hoeveel merels je kent maar die van de "3 biertje voor jou" ;)

• 08 Februari 2008 - 16:04

Diane:

Hi Timon,
    Enjoyed reading about your life so far in Sri Lanka! The "ijzeren discipline" reminds me of my own grammar school days. Why doesn't it work in Holland? Maybe you could introduce it here when you get back!
    Looking forward to seeing your photo's.

cheers,
    Diane

• 08 Februari 2008 - 17:18

Sanne:

Hi Timon,

leuk bericht, lekker lang ook! hmmz die
    discipline hadden wij niet echt he tegenover de docenten op het Stanislas ;).
    dat taalprobleem, dat had m'n vriend ook toen we in Egypte waren. komt goed, en je leert in de loop van de tijd vast wel een paar zinnetjes :d

• 09 Februari 2008 - 16:30

Je Ex-baas Sjaan :p:

ej pik!
    gave stage man! klinkt heftig!
    nu heb jij eindelijk de dominante positie, haha!
    en die baas van dat weeshuis he.... is ie erger dan niels? ;)

• 10 Februari 2008 - 11:07

Inge:

hee die timon
    heel veel plezier daar he! en succes met de weeshuiskindjes:p
    blijf schrijven ik ben benieuwd naar je volgende verhalen
    kus inge

• 10 Februari 2008 - 11:33

Koeng:

timon!,

als ik dit zo lees begin ik steeds meer spijt te krijgen dat ik niet mee ben gegaan. Wat je allemaal beschrijft kan ik wel een beetje voor de geest halen. Leuke karakteristieke dingetjes die ik zelf ook altijd wel weet te waarderen. Ben dus ook erg benieuwd naar de fotoos! Nou enjoy,
    ik spreek je binnenkort weer!

dikke kussie

• 10 Februari 2008 - 12:10

Eef:

Sir Timiiiiii!!
    Net allebei je verhalen gelezen, erg leuk! Lekker herkenbaar ook, hoor je het zo allemaal vertellen in het echt zegmaar.

Ik kan je nu ook eindelijk officieel verwelkomen tot de club van worldwide dwarfs, helaas voor jou geen verschuilingen meer onder het mom van "JA MAAR, ik ben Sri Lankaan." ;)

Nou show us some pictures and I'll keep your site in the holes voor some nieuwe verhalen!

Geniet ervan!
    Daaaaag dude, X!

• 10 Februari 2008 - 15:57

M0em:

leuke foto's zondagm. ikzit ze nu te bekijken. vandaag is het lenteweer. 12 gr. met veel zon en geen wind. hebben een fietstocht gemaakt door westland van 3,5 uur.je vergeet toch niet aan tami te denken met al die anderen aan het strand.met anja gaat het goed, misschien komt ze morgen naar huis.zijn er ook mensen, die fietsen in sri lanka?leg ook eens uit, wat je allemaal eet.je moet niet vergeten ook fruit te eten.ik lees je verslag soms voor aan mijn vriendinnen van de gym, van de kegelclub, vande aquarobic(voor ouderen),van de weefkring,van de handwerkclub enz.succes verzekerd en ik naast m,n schoenen van oma-trots.kijk uit naar je volgende verslag moem.

• 10 Februari 2008 - 16:55

Moem:

nog even met mij.ik heb 4 foto's afgedrukt. die met de (gedrogeerde)slang.en de foto met het meisje en de jongen uit het hotelen master tim hangt in een boom en een super foto ergens op een dakterras.liefs oma.

• 10 Februari 2008 - 18:22

Ika:

Super die foto's! Maar die slang.... Wel stoer! Die strandfoto's zijn echt gaaf. Ik zie je genieten. Met de foto's erbij is je verhaal nog leuker. Van je verhalen maak ik een print voor Maaike. De foto's zal ik ook voor haar afdrukken. Ze verzamelt alles in een boekje. Vandaag is Ed jarig. We vieren het niet maar de verjaardag van Maaike vieren we dubbel. En denk maar na het lezen van de berichten van Moem: Oma het komt allemaal goed!
    Ik ben trots op je master Tim!!!!!
    kus van je moeder
    XXXXX Iki

• 11 Februari 2008 - 12:29

Léon:

Geinige foto's, blijft ff gissen wie wie is op de foto. (één herken ik wel, duidelijk een sportschool jochie dus....:-))
    De volgende palmboomfoto, graag wel met sarong en klimdoek om je voeten en wat hoger.... daar bij die kokosnoten....but be careful, eerst oefenen.
    Mooie plaatjes ze drukken de sfeer daar goed uit. Ga zo door mijn zoon. Hoop dat je ook wat plaatjes kan en mag schieten voor de klas en van het weeshuis en bewoners. Maar ook van het huis van je gastgezin en de trein door de voortuin en je knuffelbuffels (op de rails). Alles op zijn tijd, ik weet het. Je hebt het druk. Maar ben wel nieuwsgierig. Gek op foto's, maar dat wist je al.

Take care. XXXXXXX ook van Ellen.

• 11 Februari 2008 - 13:48

Oma Van Tamar:

Leuk om het allemaal te lezen.Je redt het wel.Ik ben plaatsvervangend trots op je. Groetjes

• 11 Februari 2008 - 14:12

Enya!:

Mr. Timon:)
    haha je was opeens offline, dus ik laat nog even weten dat ik de fotos met sterke jaloerse gevoelens bekeek! Nu lijkt mn dakterras met 15 graden ineens niet meer zo lekker, I WANT PALMTREES!

Ik spreek je snel!
    KUSJES!

• 11 Februari 2008 - 17:25

Merel:

( zo hee timon wat heb jij ´n spierballen!! :P )

• 12 Februari 2008 - 00:00

Anja:

he bink!
    Geweldig je te volgen!
    Ik ben op postkantoor geweest moest 99 euro betalen beetje riskant om zo een groot pakket op te sturen en dan misschien kwijt te raken, toch? Ik maak er een kleinere van denk ik. Nog wensen? Nu kun je het nog aangeven.
    Hou ons op de hoogte he!? Ik wacht tot ik iets van je hoor.
    Kus Anja

• 12 Februari 2008 - 10:10

Stefan:

Timon dit kun je niet maken. Zit ik gewoon rustig die foto's te bekijken en zie ik tot mijn verbazing dat je een ander meisje een kusje op je slang laat geven! Dit is ongehoord!

Kusje

• 12 Februari 2008 - 17:21

T:

(L)

• 12 Februari 2008 - 21:34

Erna:

Hoi Timon,
    Ik heb begrepen van mijn schoonzus dat ik me nu Erna 1 moet noemen, maar ik laat het er gewoon maar bij. Wat leuk om je verslag te lezen en wat ben ik jaloers op je! Fantastische foto's, alleen die slang?! Zoals je alles beschrijft, kan ik het precies voor me halen, dus komt er direct een gevoel van heimwee boven. Ik ben erg blij dat je op je plek bent en dat je het leuk hebt, en dan nog zoveel RESPECT, Master Timon, op de koop toe... Ik ben ook benieuwd naar foto's van je gastgezin en om te horen hoe het er in een normaal huishouden nu eigenlijk aan toe gaat, maar dat komt vast de volgende keer. Eet je lekker veel curry's? Jammie! Blijf regelmatig schrijven! Groetjes, Erna

• 13 Februari 2008 - 16:42

Arts:

and there are anymals on the wall, misschien kan jij mij ook nog wel een lesje engels geven ouwes :)! ik zal mijn site binnekort ook maar is een update geven! leuke foto's man (mijn stranden zijn btw witter dan die van jouw (baas boven baas) ) veel plezier daar :)! LATERRRRR ARTS

• 15 Februari 2008 - 12:19

The Green Beret:

arts heeft het natuurlijk over personen..,niet over het zand ofzo..

• 17 Februari 2008 - 18:42

Dirk:

Haaaaaa jongen! :D
    Mooie foto's man! Je zit er goed bij, ik merk wel dat je niet meer fitnest...
    t gaat allemaal een beetje hangen en rimpelen oei oei oei :P
    Haha echt goud dat je daar 1 van de kleinste bent! Trouwens wil je alsjeblieft een foto ertussen zetten dat je je leraren outfit aan hebt. Dan maak je me echt blij haha.
    Het leest ook echt heel chil weg, ga zo door!
    Dirk

• 17 Februari 2008 - 23:08

Irene:

Lieverd,

Helaas,heb je niet meer gesproken,maar ik ben HEEL erg trots op je,alleen naar het verre Sri-Lanka,met een hoop 'bagage' en gedachten...;-}
    Mooi verhaal dit,geniet van je busritten en geniet van je tijd en ik zal hier af en toe wat neerknallen!
    Doe voorzichtig,maar vooral: ENJOY!!!!

Heel veel liefs Ireen

• 17 Februari 2008 - 23:36

Patty:

Tiiieeeeem!!!

Suuupervet je verhaaltjes!! Zit ze echt met een lach op me gezicht te lezen! Zie je al helemaal lopen daar tussen de koeien, en staan voor de klas met je brilletje op! Hhahaha! Je schrijft echt chill man, ik lees er zo doorheen!
    Ben echt blij dat je het zo naar je zin heb! Geniet ervan duuude! Ik ga je missen straks op school! Potverdikkie!
    Oooh en te grappig dat je zelfs DAAR klein ben! hahahha! Zal ook wat voor mij zijn ;)

Dikke Kussssss!

Ps. heeeeeeeeeele vette fotoos! Ben benieuwd naar je volgende avonturen!

• 18 Februari 2008 - 17:40

Ika:

Leuk weer een paar foto's. Ik vind het fijn dat je toch een sportschool is waar je naar harte lust kan trainen. Wie zijn je trainingsmaatjes????
    XXXXXXXXXXXXXX iki

• 18 Februari 2008 - 18:26

Vera:

hee tiem!

swen wenst je succes!
    leuk je vanmiddag even gesproken te hebben kerel!
    veel plezier en succes nog en tot horens!

xxx

• 19 Februari 2008 - 11:17

Léon:

Met alleen "ijzer" -pompen wordt je ook sterk zo te zien. Bodyline kan best wel wat apparaten de deur uit doen ;-).
    Is deze Sri Lankaline bij jou in de buurt? Leuk die nieuwe plaatjes maar ik hoop tegelijkertijd weer op een paar "praatjes". Take care. (sir)

• 19 Februari 2008 - 11:26

Léon:

:oops: "het is natuurlijk: word je sterk"

• 19 Februari 2008 - 13:00

Marielle:

hoi Timon,
    viavia de link van je site gekregen en met veel interesse gelezen. wij zijn afgelopen weekend teruggekomen van een vakantie in SL en zijn erg onder de indruk van het land en de mensen. het is leuk te lezen hoe jij in het dagelijks leven duikt. hoewel we geprobeert hebben tijdens de rondreis het echte leven ook te zien ben en blijf je toch de toerist en dat heb jij vast minder.
    (btw, die beschrijving van met name de bussen en "housecows" zoals onze gids ze noemde vondt ik erg treffend!).
    af en toe spieken we nog eens op je site. heel veel succes en plezier.
    ayubowan!
    marielle

p.s. wij hebben gehoord dat er wel degelijk boerenkool in SL groeit, de Hema-worst zal je erbij moeten denken;-)

• 19 Februari 2008 - 16:42

Maaike:

heey timon
    als goed met mij wel nog eftjes en ben ik 18 jeey nouw spreek je wel weer weet niks meer nouw doe hoor en veel plezier
    nog daar gr maaike dais het zusje van timon

• 19 Februari 2008 - 18:12

Nienke:

Je zult wel denken wie is dat? Ik was zo even op waarbenjij aan het zoeken bij de dagboeken. Even verhalen lezen van mensen die nu in sri lanka zitten. Ik ben vorig jaar 2 maanden ook in sri lanka geweest en heb daar 2 maanden in dat weeshuis gezeten, bij Brother Arul.
    Echt leuk wat je doet, ga je nu na de muslim school ook nog vaak naar het weeshuis in de middag?
    Zal je verhalen blijven lezen!! Super!!

• 20 Februari 2008 - 17:03

Marianne:

He Timon, je kent mij niet maar ik was een beetje aan t kijken op allelei dagboeken van sri lanka en toen las ik jouw verhaal.
    Over een weeshuis met een baas die Arul heet en waar jij niet zo gecharmeerd van bent.... haha dat kan bijna niet missen of dat moet Don Bosco zijn.
    Ik heb daar vorig jaar enkele maanden vrijw. werk gedaan en idd Arul. . . nou ja...
    Maar de boys zijn schatten toch? bijna allemaal. Ga je er nog eens naar toe? We blijven je volgen. Veel plezier.

• 20 Februari 2008 - 17:13

Kellyy :

Haaayy Timon.
    Zozo gelukkig vermaak je je daarzo(A).
    Ik zou ook wel is een keer die bus
    mee wille make :P . haha.
    Maar hoe is het les geve dan?
    Maarja ik ga er weer vandoor.
    spreek je nog wel verder.
    Maar kan je emaile als je daar bent?
    ALs je niks te doen heb wat wel niet
    snel zo zal zijn,dan kan je me emaile
    he. zou wel leuk zijn :).
    Groetjes Kelly.

PS: ik ga geen nummer meer opnemen
    hoor. ik ga niet meer verder met
    theater en zinge enzo;p .

Kuzjesss. (jeweetwelwelkekellyikbentog?)

• 22 Februari 2008 - 16:36

Dik'khu Lejo:

Hallo Timonk, je kent me wel niet maar viavia,via via viavia,...die viavia kent,
    zei, joe moet eens viavia,viavia naar via
    via zoeken en via-via viavia,viavia,....
    via-via kijken dat is een hartstikke waardeloze site ?Nou vooruit dan maar,
    via via naar viavia omdat ik via via van viavia via-via wilde zien. En diegene heeft gelijk hoor viavia van viavia viavia,... is viavia inderdaad geen hol aan,...een paar fotootjes en een ver-
    haal wat nergens op slaat??? Wat doe je daar nou eigenlijk man? Ja je kent me wel niet maar ik mag toch ook wel een beetje jaloers zein?
    Kijk, mocht er nog wat te-koop zijn, koeien kindertjes( wees of niet)buksen of 't liefst wat zwaarder
    het kan allemaal zo ongezien schiphol door tegenwoordig? Dikhu leo koop alles
    wat door en door slecht is kapot of verlaten...trouwens die slang heeft die van mij gekocht en ik kon voor 1ooo op?